Rreth Nesh

Z.Petrit Rexhepi themeloi Previsa shpk në 1992 në Tiranë, Shqipëri. Me konceptin e biznesit të drejtuar nga familja në thelb të tij, ai krijoi një depo shpërndarjeje me shumicë që brenda 10 viteve u bë një ndër 300 kompanitë më te mira në Shqipëri. Gjatë kësaj periudhe Previsa siguroi disa marka për shpërndarje ekskluzive, siç janë Swedish Match, Arnold Andre, dhe prodhimi i qirinjve. Në vitin 2001 Previsa zgjeroi ndërmarrjen dhe krijoi një degë me shumicë dhe shpërndarje në tregun e Kosovës me përfaqësim ekskluziv të markave globale si Colgate dhe Palmolive. Në vitin 2008, falë ndihmës së Dr. Prof. Pleurat Rexhepi (djali më i madh), Previsa siguroi edhe çertifikimin e parë të Shitësit të Autorizuar për të gjitha Produktet Apple në Shqipëri.

Pas një 20 vjeçari shumë të suksesshëm, si biznesmen dhe sipërmarrës, z. Petrit Rexhepi u detyrua të jepte dorëheqjen si Drejtues Ekzekutiv i kompanisë për shkak të çështjeve të lidhura me shëndetin. Zonja Perije Rexhepi rifilloi të gjitha përgjegjësitë. Nën udhëheqjen e saj, dy djemtë e tyre, Dr. Prof. Pleurat Rexhepi dhe Z. Visar Rexhepi u vendosën gjithashtu në rolet kryesore brenda kompanisë. Duke sjellë një perspektivë të freskët për korporatën e tyre, filozofia e kompanisë u zhvendos në investimet e ardhshme, duke ruajtur sipërmarrjet e tyre kryesore. Previsa filloi ndërtimin e një qëndre logjistike 2000 m2 në zemër të rajonit industrial të Tiranës.


Në shkurt të vitit 2018, Z. Visar Rexhepi mori përsipër kompaninë dhe menjëherë pas kësaj vendosi një strukturë moderne të korporatës për menaxhim, azhurnoi strategjinë e shpërndarjes, zhvendosi selinë qendrore dhe u zgjerua në prodhimin e produkteve të ndryshme plastike. Shumë pak pasi Previsa riinvestoi në makineri moderne që lejuan që materiali i biodegradueshëm të përdoret në të njëjtën makineri plastike dhe në vitin 2019 rriti eksportet në 200%. Në vitin 2019 Previsa u zgjerua në industrinë e ndërtimit (ndërtimin e kornizës së çelikut) duke ndërtuar Përfaqësitë e BMW për Tomoc Group Albania dhe shumë pak në ndërtimin e zyrave dhe shtëpive përreth Tiranës Shqipëri.

Në vitin 2020 për shkak të krizave pandemike Previsa zhvilloi Aplikacionin Previsa e cila mund të shkarkohet në iOS ose Android për shpërndarje. Aplikacioni konsiston në konceptin B2B në të cilin Baret, Restorante, Pasticerite, Marketet, Supermarketet mund të bëjnë porosi direkte nga furnitorë të ndryshëm dhe do të shpërndahen nga Previsa në kohën e caktuar. Aplikacioni është tregtia më e madhe në internet duke ofruar mbi 22.000 produkte nga mbi 20 furnitorë brenda muajit të parë të funksionimit.


Previsa mbetet një korporatë private me mbi 40 të punësuar me një qendër logjistike të përfunduar së fundmi. Përveç Selisë Qendrore, ajo gjithashtu operon një depo produktesh prej 1000 m2, një flotë furgonë transporti, një fabrikë plastike për formimin e injeksioneve plastike, një strukturë prodhimi të qirinjve, dy pika shitje të autorizuara nga Apple, kompani ndërtimi, Aplikacionin Previsa dhe vazhdon me shumicë dhe shpërndarjen e një katalogu të produkteve vendase dhe të importuara.